Forbered din arbejdsplads med en kursusaftale til førstehjælp

Arbejdsulykker kan ske når som helst, og konsekvenserne kan være alvorlige. Uanset om man arbejder i en produktionsvirksomhed, en daginstitution eller på et kontor, er det vigtigt at have klædt sine medarbejdere på til at kunne reagere hurtigt og effektivt i tilfælde af en nødsituation, hvor førstehjælp er nødvendig. Med en kursusaftale fra DuKanHjælpe sikrer du, at hele arbejdspladsen er klar til at hjælpe, hvis en kunde eller kollega bliver syg, eller hvis der sker en ulykke.

Et førstehjælpskursus, der ligger fast i kalenderen

Vi ved, at det kan være svært at opretholde regelmæssige førstehjælpskurser. Med tiden kan det være svært at holde styr på, hvornår kurserne skal fornyes, især hvis den ansvarlige stopper eller der kommer nye til. Ligeledes kan det være et stort puslespil at koordinere kurser på tværs af afdelinger. For hvilke førstehjælpskurser er nødvendige? Har virksomheden tidligere oplevet ulykker, som skal indgå i undervisningen? Skal medarbejderne certificeres?

Alle disse spørgsmål kræver tid og ressourcer at besvare, og det kan være en udfordring at få alle brikkerne til at passe. Med en kursusaftale fra DuKanHjælpe slipper du for at tænke på alt det! Vi sørger for at planlægge og skræddersy et kursusforløb til jer, så I ikke skal spekulere på dét.

Tårnby Kommune Casebeskrivelse DuKanHjælpe
Meneta Casebeskrivelse DuKanHjælpe
Kursusaftale Førstehjælpshold DuKanHjælpe

Tryghed på arbejdspladsen

Giv dine medarbejdere og kunder trygheden ved at have en fælles viden om førstehjælp, og at kunne hjælpe i nødsituationer.

Bedre sammenhold

Brug førstehjælpskurset som en teambuilding-aktivitet og forstærk følelsen af at kunne hjælpe hinanden.

Professionelle ambulancefolk

Vores dygtige undervisere er fra ambulancetjenesten med stor indsigt, forståelse og empati for mennesker.

Et skræddersyet forløb

Vi formstøber en kursusaftale til din virksomhed, som er tilpasset til din hverdag, arbejdsgang og industri.

Social bæredygtighed

At prioritere sine medarbejders sikkerhed sender en stærk signalværdi til både omverdenen og internt i organisationen.

Vil du gerne i kontakt med os?

Uanset om du blot har et spørgsmål til kursus, er nysgerrig på vores priser eller brænder inde med noget helt tredje, så er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

Vi svarer hurtigst muligt på alle henvendelser.

Se også

    Historien om Sara

    Dennis er paramediciner og har givet hjertemassage utallige gange, men altid på fremmede. Den morgen han mødte Sara, ændrede alt sig.

    En tidlig fredag morgen kører Dennis gennem Svendborgs gader på vej til træningscentret. I et lyskryds ser han, at trafikken bevæger sig langsomt. Den triller forsigtigt forbi en række af biler, og i den forreste kan Dennis se, at der sidder en kvinde ubevægeligt hen over rattet i sin bil. Noget føles forkert, så han parkerer midt ude i lyskrydset og tænder havariblinket. En dame står ved siden af bilen med kvinden i og ser forvirret ud. "Hun har fået et anfald" siger hun. Dennis rusker hårdt i kvinden, men hun reagerer ikke. Hendes vejrtrækning er snorkende, og hendes øjne er "helt slukkede". Han får flashbacks til tidligere hjertestop-patienter og tænker: "Det kan ikke passe, hun er for ung!" Han skyder hende til at være omkring 35 år i øjeblikket. Kvinden i bilen hedder Sara.

    Med hjælp fra damen får Dennis løftet Sara ud af bilen og ned på vejbanen. Efter en kort undersøgelse begynder han hjertemassage, men Sara vågner ikke. Hun er ved at dø. Dennis ved, at hun kun vil overleve, hvis nogen straks starter hjertelungeredning. I samme øjeblik går det op for damen, der hjalp med at få Sara ud, hvad der er ved at ske. Hun sætter sig overfor og gør sig klar til at puste, mens Dennis trykker 30 gange. En forbipasserende ung mand har i mellemtiden ringet til alarmcentralen, og en anden kvinde er også stoppet op. Dennis har en hjertestarter i bilen, og han instruerer den tilkomne kvinde til at hente den, mens han fortsat trykker på Saras brystkasse.

    Kvinden kommer tilbage og overtager hjertemassagen, mens Dennis tænder for hjertestarteren. Han sætter elektroderne på, og da hjertestarteren siger ”Hold afstand, hjerterytmen analyseres” venter alle spændt. I de næste 8 sekunder står tiden stille. Pludseligt siger hjertestarteren ”Hold afstand! Tryk på den blinkende knap for at afgive stød.” Dennis råber ”Alle væk, der stødes” og trykker på knappen. Sara bevæger sig i et ordentligt ryk, idet hver enkelt muskel i hendes krop trækker sig sammen. En sygeplejerske, på vej til sit arbejde, har også set, hvad der er sket. Nu er de i alt 4 førstehjælpere og sammen holder de "manden med leen" på afstand indtil ambulancen hyler i det fjerne.

    Da ambulancen ankommer, overtager Dennis’ kollegaer behandlingen. Efter kort at have talt med dem, fortsætter de mod akutmodtagelsen i Odense. Dennis og de andre førstehjælpere står tilbage og reflekterer over, hvad de lige har oplevet. Dennis har givet hjertemassage mange gange før, men aldrig som den første på stedet.

    En måned senere får Dennis en tilfældig besked fra en ven med et billede af et Facebook-opslag fra Sara. Herefter får Dennis og Sara kontakt og de mødes for at tale om oplevelsen. Sara har været igennem meget på hospitalet og har nu fået en pacemaker, så hun er sikret mod flere hjertestop.

    Hjertestoppet har skabt et særligt venskab mellem Sara og Dennis. De mødes af og til og taler om den dag, som for altid vil være indprentet i Dennis’ hukommelse. Hver gang han kører forbi lyskrydset, mindes han den fredag, hvor han på vej til træning lå og gav hjertemassage sammen med tre andre førstehjælpere.

    Dennis Sara Hjertestop Svendborg Lyskryds

    Førstehjælp skal vedligeholdes

    Historien om Sara understreger vigtigheden af at være forberedt på nødsituationer, hvor førstehjælp kan redde liv. Arbejdsulykker kan opstå når som helst og få alvorlige konsekvenser. Uanset om man arbejder på en byggeplads, i en produktionsvirksomhed eller på et kontor, er det afgørende, at medarbejderne er trænet i at reagere hurtigt og effektivt.

    Dennis har siden 2016 drevet virksomheden DuKanHjælpe, som både arbejder med undervisning i førstehjælp til virksomheder og kan tilbyde et sortiment af forskellige hjertestartere. Virksomhedens største erfaring er, at førstehjælp skal holdes ved lige, og at størstedelen af medarbejdere på et kursus har mistet de fleste førstehjælpsfærdigheder efter ganske få år. Ved at have faste aftaler om førstehjælpsundervisning sikrer man, at alle på arbejdspladsen er klar til at træde til, hvis en kollega eller kunde bliver syg – eller hvis der sker en ulykke. Det skaber tryghed og et bedre arbejdsmiljø.